Terminati cu prostiile!

|

Nu inteleg de ce unii oameni au nevoie de o psihologie aplicata, mulata pe propriul caracter dupa niste experiente valide. Adica nu esti in stare sa te cunosti? Trebuie sa vina unu’ sa-ti zica esti prost, coleric, sensibil, lasciv? Neadaptatule, e timpul sa te schimbi!”. Iar ca sa te schimbi ai nevoie de acel demagog care se uita agale la tine, te scaneaza din cap pana-n picioare si in 2 secunde ti-a dat verdictul, ca in alte 2 secunde sa-ti spuna cum evadezi din temnita pe care tu ti-ai creat-o caramida cu caramida din frustrari, manie, ura, dispret, agonie?
Esti la pamant si nimeni si nimic nu te mai salveaza, decat acest „mesia” care-ti lumineaza mintea, aratandu-ti calea spre cunoastere si evolutie. Odata terminata terapia individuala sau de grup, si indata ce iesi pe usa, te crezi stapan, puternic, capabil... pana cand dai fata-n fata cu realitatea si o iei de la capat, tot cu individul salvator. Pentru ca numai daca platesti un serviciu crezi ca ai investit in tine. Sfaturile gratuite, indicatiile, grija prietenilor sau a familiei nu sunt bune. Sunt prea subiective.
Esti convins ca numai el te intelege. El are tehnici magice care actioneaza rapid si iti pot oferi o viata la adevaratul potential, si caruia toti oamenii cand il vad fac plecaciuni, il arata cu degetu si chichotesc despre puterile lui. Are formule care musai reusesc si la tine: cheia succesului, solutii de gândire, comunicare, individualizare, socializare şi chiar vindecare. Practic, nu-ti zice nimic nou. Sunt lucruri pe care le stii, le traiesti. Dar ti le zice academic, oratoric. Si tu admiti pentru ca nu-i un oarecare. E antrenorul tau si crezi in el pentru ca ti-a promis ca visele devin realitate! Ti-a promis fericirea suprema si echilibru in viata. Ti-a promis bogatie si iubire. Da tie, tu care esti si sarac si singur la 40 de ani.

Apoi, o alta categorie de oameni care ma intriga. Cei care isi pun speranta in neghiobii de genu: “pune-ti o dorinta, trimite mai departe la 100 din lista ta si vei vedea minunea in cateva zile. Nu intrerupe lantul!”, “ Trimite la nu stiu cati din lista si el/ea o sa te iubeasca”, “trimite mai departe si salveaza o viata! Yahoo doneaza 2 dolari…” , “trimite ca altfel casuta ta de mail se va inchide”,“daca nu trimiti acest mesaj o sa ai ghinion", etc. Mai rau ca-n basmele lui Ispirescu. Spuneti-mi ca vi s-a intamplat ceva din cele de mai sus si eu ma dau de 3 ori peste cap si ma transform in musca.
Scopul este unul si clar: colectarea adreselor de mail pentru trimiterea de spam-uri.

Asadar, terminati cu prostiile! Cautati un sens, traiti, iubiti, bucurati-va, contemplati, schimbati ceva cu ajutorul vostru. Nu va trebuie antrenori ai mintii si nici magie.

5 comentarii:

justMe spunea...

Super tare!!! Sunt total deacord cu ceea ce ai scris. Si pe mine ma obosesc si ma irita astfel de manifestatii. Can eram copil aveam tendinta sa cred in asa ceva: "Scrie rugaciunea cutare si dao la 30 de persoane ca latfel e de rau". Dar e trist cand vezi oameni maturi ca isi pierd timpul cu asa ceva

oana H spunea...

Fiecare are momente mai rele in viata, depresii, neimpliniri, esecuri, tradari. Cunosc persoane cu un caracter foarte slab, mereu dornice sa se agate de un lucru sau cineva si le inteleg. Dar sa ajungi sa-ti spui speranta in asa ceva sau sa pleci urechile la niste teorii care (unele) nu au fost dovedite stiintific...
Eu cred in puterea omului de autocunoastere si autoevolutie.

Oximoron spunea...

Ar trebui sa facem o campanie de educare a populatiei in ceea ce priveste problema asta.
Ai putea foarte bine sa scrii si despre pierderea de timp "datorata" folosirii intensive a retelelor sociale gen HI5, FaceBook, cand te trezesti cu casuta de e-mail plina de mesaje de la prieteni ce te invita sa faci un "join". De parca intereseaza pe cineva "picanteriile" vietii sociale a altora.

Andreea spunea...

Poate scrii si despre HI5 si FfaceBook, mie imi par a fi o adevarat plaga sociala.

oana H spunea...

Andreea, nu am folosit niciodata HI5 si Facebook. Pur si simplu nu m-a tentat.
Intr-adevar mai primeam invitaii, dar in urmatorul minut ajungeau la gunoi.
Un alt lucru care ma deranjeaza e mass-ul. Ai ceva de zis? Pune, frate linkul la status. Cine vrea sa citeasca, o sa citeasca!

Trimiteți un comentariu