Mananca, roaga-te, iubeste

|


Probabil ati citit-o. Eu, insa, am descoperit-o de curand.
Designul copertii, peste 6 milioane de copii vandute, faptul ca o femeie cauta totul si vestea se raspandeste repede, de la o femeie la alta, m-a facut sa o cumpar si sa o citesc la fel de repede, in speranta ca ultimele randuri o va salva pe autoare de la mediocritate.

O autobiografie banala, plictisitoare. Memoriile unei risipitoare de cuvinte. Un titlu sugestiv – care nu te duce mai departe de la sensul de baza. Autoarea ia proportii in Italia, il cauta pe Dumnezeu in India si se iubeste cu un brazilian, in Indonezia. O armonie perfect americana: traiesti ca sa mananci, te rogi la tot felul de inchipuiti si faci sex pana iti infectezi tractul urinar.

O carte care nu m-a inspirat, nu m-a influentat, nu m-a facut sa rad sau sa plang, nu m-a facut sa plec departe si nici sa ma autocunosc sau sa-mi gasesc pacea interioara.
De altfel, ce ai putea sa inveti de la o femeie depresiva, plictisita de viata, care dramatizeaza la extrem trecerea printr-un divort, se chinuie si se plange intrun ashram si tot universul se raporteaza la nevoile si atentiile ei, intro lume saraca unde ai putea sa ajuti, sa oferi, sa sprijini?

In ciuda banalitatii cartii, sunt de acord ca orice calatorie merita orice cost si sacrificiu, si ca italiana este cea mai seducatoare si frumoasa limba din lume.
Nu-s de acord ca americanii fac orice sa se distreze, de la parcuri de distractii pana la razboaie. Nu poti sa pui in carca unui popor o afirmatie gen - razboiul e distractie.
Si, nu cred ca in Roma cuvantul de baza e sex, orice ar spune Luca Spaghetti. Cum nici cunoasterea e imposibila fara un Guru, ca sa-l citez pe Ghandi.

Spor la citit!

7 comentarii:

oana H spunea...

Nu stiu de ce, dar de-abia astept sa vad filmul.

Alina spunea...

Sunt deacord cu tine. Din punctul meu de vedere nu este o carte ce merita a fi citita. Cum ai metionat si tu de altfel, autoarea face uz de un noian intreg de cuvinte lipsite de orice "simt estetic" pentru a is descrie viata banala. Prin cuvantul banal, vreau sa fac abstractie de realitatea Romaniei de exemplu, unde foarte putini sunt cei care is permit sau si-ar permite sa intreprinda astfel de excursii costisitoare. Singurul fapt ce mi s-a parut "impresionant" este nonsalanta cu care autoarea isi descrie superficialitatea, lucru care din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa ii ridice mari semne de intrebare. Superficialitate dezvaluita atat in atitudinea ei fata de familie, in cautarea lui Dumnezeu (ar trebui sa metionez Dumnezeu in ghilimele), cat si in modul de a folosi timpul petrecut in doua dintre cele mai sarace tari din lume.
Concluzia...o banalitate ce tinde spre absurd care din pacate tinde sa devina un flagel al societatii actuale.

alex alex spunea...

sexul este pt. barbatii cu bani si fetele frumoase... celelalte categorii fiind sortite singuratatii si frustrarii

oana H spunea...

alex alex, generalizezi! De cand uratii (uratele) si saracii nu se bucura de sex, cand poate chiar asta ii face mai frumosi si mai bogati?
Iar, a manca pentru a trai si a te ruga pentru sufletul si linistea ta, nu inseamna ca esti frustrat si singur.

alex alex spunea...

din nefericire, pt. mine nu exista decat sexul platit, intrucat nu am altfel de acces la nicio fata care mi-ar placea; nici escortele nu-mi plac din punctul acesta de vedere, ca ofera placere pe bani, dar e un compromis

oana H spunea...

Alex, imi pare rau! In opinia mea, nu ai cautat unde trebuie. Nu sunt in masura sa dau sfaturi despre sex, mai ales ca fiecare intelege acest lucru cum vrea. Te-ai gandit de ce nu ai acces la nicio fata care-ti place? Poate tintesti prea sus sau prea repede. Am o gramada de prieteni-baieti, singuri, care vor ca viitoarele lor partenere sa fie frumoase, destepte si fidele, insa acelasi lucru nu se aplica in cazul lor. Sau vor acum si aici si repede, peste noapte. A fi cu o fata/baiat - cere timp si cunoastere, sau poate sunt eu demodata...

Capu' sus! Este cineva si pentru tine!

alex alex spunea...

da, cred ca tinteam prea sus sau mai degraba la fetele cu nasul pe sus, dar ce sa fac daca astea sunt gusturile mele? probabil a fost cineva pt. mine, dar acum nu mai e, ca e cam tarziu

Trimiteți un comentariu