11 lucruri despre Romania - partea a doua

|
Am scris aici cum a fost anul trecut in Romania. Din pacate, multe lucruri au ramas la fel, iar degradarea s-a simtit la tot pasul: oameni vulgari, smecheri si cutitari, cladiri si locuri imbatranite, servicii de proasta calitate.

1. Am ales sa venim cu Blue Air, o companie romaneasca aproape de sistemul tau nervos central. La fiecare zbor am calatorit cu cetateanul turmentat, contrar regulamentului de pe pagina lor de web, si am constatat ca serviciul de check-in din aeroport nu da niciodata error.

2. In Bucuresti, daca folosesti mijloacele de transport in comun, uita de biletele de hartie. In pretul cartelei magnetice ai inclus doi aurolaci care te insotesc pana la Gara de Nord.

3. Am luat apoi trenul rapid, de dragul vremurilor de alta data. Trenul a ramas “rapid” doar cu numele, mai ales ca parcurge distanta in acelasi timp ca si intercity si acceleratul, iar pe unele tronsoane a mers precum trenul cu aburi.

4. De dor, de jale, de pofta acuta sau din cauza reclamelor tv, lumea toata ne-a chemat la bere. Tata s-a lasat de tigari, temporar!

5. In magazine, laptele e ca vinul. Cu cat tine mai mult, cu atat e mai bun. Cica e proaspat!

6. Unchiul din Italia a venit acasa dupa 4 ani. Imediat dupa granita, a intrebat un politist cum ajunge pe autostrada. Politistul s-a simtit luat la „misto”.

7. Narcis e tot acolo, pe Republicii, insa criza l-a atins si pe el. Nu mai cumpara lumea ochelari de soare. Am vazut-o si pe tanti cu florile, dar cred ca-i merge „Numai atat”!

8. Dupa slujba de Vecernie, preotul isi asculta cu o ureche pacatosii veniti la spovedanie iar ochii erau atintiti pe niste indivizi care se chinuiau de doua ore sa asambleze o masa. Apoi, cu Sfanta Cruce intr-o mana si cu surubelnita in alta mana, masa a fost gata. Si iar spovedea cu o ureche, iar ochii urmareau de data aceasta niste femei care incercau sa puna fata de masa. In tot acest timp, microfonul a ramas deschis, iar pe fundal se auzea o caseta cu muzica religioasa.

9. Acasa mancarea are gust!

10. Brasovul meu natal a castigat titlul de Capitala Verde a Romaniei!

11. Apropo’ de reclame, ai grija ca diareea sa nu-ti strice ziua si nu uita sa-ti iei aspirina pentru o inima sanatoasa, da?

2 comentarii:

Rya spunea...

Da, stiu faza cu laptele.

PS: Vezi ca am scris de notiunea de "acasa" aici: http://nuvorbescfranceza.blogspot.com/2011/09/acasa.html

ratatul ratatilor spunea...

romania este cea mai inapoiata tara din uniunea europeana, suntem o natie de ratati

Trimiteți un comentariu