"Cine va mosteni pamantul?"

|
Yuri Orlov - personajul principal din Lord of War (2005)- "ne asigura" ca traficantii de arme vor stapani pamantul, intrucat ceilalti vor fi prea ocupati sa se omoare intre ei.

Eu cred ca, desi comertul cu arme este una dintre cele mai profitabile afaceri din lume si, chiar daca peste 7 milioane de arme de foc se fabrica anual, companiile farmaceutice vor conduce imoral si ilegal lumea.


Mai periculosi decat Viktor Bout, Shimon Naor, Monzer al-Kassar sunt :
1. Johnson & Johnson (castiguri de 61,8 bilioane USD/ 2010)
2. Pfizer (castiguri de 50.0 bilioane USD/2010)
3. Abbott Laboratories (castiguri de 30,7 bilioane USD/2010) , GSK si altele (conform http://money.cnn.com/)

Recunoasteti ca, pentru orice durere, fie de dinti, de cap luam o pastila. Vrem sa slabim, luam pastile. Luam si pentru par si unghii dar si pentru virilitate. Avem depresii, luam pastille. Pentru anemie, luam pastille. Ne-a scazut tensiunea, suntem palizi, luam pastille. Ne ferim de vreo sarcina nedorita, evident, cu pastille, iar apoi facem tratamente hormonale – cu pastile.



Anual apar epidemii pentru care se gaseste un leac – vaccinul miraculos.
Vaccinurile contin o gramada de substante toxice: aluminiu, mercur (una dintre cele mai otravitoare substante chimice), etilenglicol, glicol, etc., cauzand in timp modificari genetice grave, Autism, Alzheimer, ADHD, handicapuri, etc. De cele mai multe ori, imunitatea este compromisa si apar si alte boli in afara celor pe care trebuia sa le previna.
Luam si ne asteptam la minuni fara sa ne gandim la efectele adverse care ar putea sa apara. Nu vorbesc despre cazurile grave care necesita medicatie, vorbesc despre alegerea intre discomfort (durere) si pastila minune.
Nu ma indoiesc ca medicina nu rezolva probleme, dar admit ca ea le cauzeaza de cele mai multe ori. Cu cat tehnologia evolueaza, cu atat apar si alte boli.
Toate vaccinurile sunt sustinute cu interes. Iar banii se duc mai mult pe propaganda decat pe cercetare.
In acest caz, omul ar trebui sa aleaga liber daca un vaccin este important pentru el iar obligativitatea impusa de guverne inseamna crima.

Pe langa castigurile imense, traficul cu arme alimenteaza conflictele locale, criminalitatea si coruptia. Au murit milioane de oameni in razboaiele din Liban, Sierra Leone, Somalia, Afghanistan.
Dar oare cate milioane au murit si vor mai muri din cauza celor care ”ne vor binele”?

1 comentarii:

Kelooo spunea...

Din punctul meu de vdere ambele sunt la fel de nocive. Personal cred ca armele sunt mai periculoase decat industria farmaceutica, cel putin pentru moment. Deocamdata este la latitudinea ta ce si cat bagi in tine, ca si pastile ma refer. Pe cand, nu prea tine de tine daca te impusca unu pe strada sau ba.

Trimiteți un comentariu