Cu pumnul in gura

|
Ne-am castigat libertatea de exprimare prin '90. Doar teoretic. Practic, cenzura loveste de fiecare data cand are ocazia. Numai cine a patit-o stie cum e. Si e rau...
In curand, n-o sa mai apuci sa deschizi gura, nici n-o sa mai vrei. Si gandurile vor fi cenzurate...

Platon, de data aceasta Tudor Platon, elev in clasa a 12-a la Colegiul National de Informatica din Piatra Neamt, a platit de doua ori pretul cenzurii. Fotografiile, efectuate in incinta scolii pentru un proiect, erau aducatoare de faima rea. Iar, cum rufele liceului nu se spala in public, elevul a fost exmatriculat, asa... in prag de BAC. Indisciplinar, cica.

Din pozele compromitatoare putem observa cum elevii joaca poker sau fumeaza, etc., lucruri interzise in institutiile de invatamant.




Ca tineretul este mai „bovin” acum, mai mult decat a fost vreodata, ca lipsa de respect nu mai exista, cineva este de vina pentru aceasta generatie fosta MTV, actuala Facebook. Daca nu parintii si profesorii, atunci cine?

Daca ma-ta sta la o telenovela si tac-tu la un meci de fotbal, cu berea in mana si cu injuraturile pe limba, cine sa-ti verifice temele pentru maine? Daca elevii fumeaza de la 10 ani iar elevele arata ca niste panarame, cine este de vina pana la urma?

Iar daca asta este realitatea, de ce sa o cenzuram?

4 comentarii:

Ionut spunea...

Ha ha ha ha!
Subscriu la cele de mai sus. Avem parte de o generatie distrusa, vai de steaua noastra ce viitor ne asteapta. Cine stie, poate peste 1 an sau doi fetele vor veni la ore in costumatie lady gaga...

Cristina spunea...

nu discut despre masura luata la piatra neamt. in schimb, ma uit din cand in cand la tinerii care trec pe strada. si...stiu ca nu as putea sa le fiu profesor, pentru ca nu as rezista psihic si nu as avea nicio arma impotriva lor...pentru ca regulamentul nu mi/ar permite. cati dintre noi se pot imagina la catedra in zilele noastre?

oana H spunea...

Un lucru este cert, educatia se dobandeste acasa, inca din primii ani de viata. Daca nu ai invatat cum sa te porti, n-ai invatat respectul si rusinea, niciun profesor nu te mai aduce pe calea cea buna.
Ministerul Educatiei ar putea introduce masuri aspre de pedepsire a celor care nu se comporta adecvat (eu as sugera chiar masuri radicale - mutarea temporara sau permanenta a elevilor care fac probleme in scoli de corectie, chiar de la prima abatere), monitorizarea cu camere video a salilor de clase (chiar daca suna a big brother), introducerea uniformelor. Scoala, ne fiind obligatorie, ar trebui sa fie al naibii de grea de terminat si, numai pentru cei care isi doresc cu adevarat sa treaca de la stadiul de dobitoc.
O alta metoda - scoli private. Vrei educatie, platesti. Iar cei care platesc, nu-si permit sa-si bata joc de bani.
Idei ar fi, dar trendul e unul decadent.

un dobitok spunea...

parintii sunt cei care platesc, iar multi dintre copii si-ar permite sa-si bata joc de banii parintilor

Trimiteți un comentariu